Skrīveros jau tecina kļavu sulas

Saldā sula bioloģiski sertificētā mežā tiek iegūta vairāk nekā no simt kļavām.“Ņēmu rokās svīķurbi un devos pie kļavas, ieurbu un... nekas nesanāca. Domāju, ir sulu laiks, tomēr biju kļūdījies. Nākamajā pavasarī agri kādai no kļavām bija nolūzis zars. Es to nozāģēju, un no zāģējuma vietas tā tecēja sula, ka nolēmu palikt apakšā bļodu. Pa dienu tā pietecēja pilna. Ar kļavām nav tik vienkārši kā ar bērziem – ir jānoķer pareizais brīdis," par savu pieredzi, kā pirms vairākiem gadiem sācis tecināt kļavu sulas, stāsta "Ragāru" īpašnieks JĀNIS VAIVARS no Skrīveriem, kurš nu plāno pievērsties arī kļavu sīrupa izgatavošanai — raksta izdevums  "Praktiskais Latvietis".


Novadu ziņas

Uz staburags.lv pilno versiju